Ανακαλύψτε πώς λειτουργεί η λειτουργία DJI Return to Home (RTH) και γιατί είναι ανεκτίμητη για κάθε πιλότο.

Η λειτουργία DJI RTH είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό ασφαλείας που σας βοηθά να επιστρέψετε το drone σας πίσω σε μια ασφαλή, προσιτή θέση προσγείωσης. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν.

 

3 τρόποι Return to Home

Smart RTH

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να δώσουν εντολή στο drone τους να επιστρέψει στο αρχικό σημείο, όταν πατήσουν το κουμπί RTH στο τηλεχειριστήριο ή στην εφαρμογή DJI GO 4.

Low Battery RTH

Όταν η στάθμη της μπαταρίας του drone, εξαντληθεί σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, στην εφαρμογή DJI GO 4 θα εμφανιστεί μια ερώτηση και το drone θα επιστρέψει στο αρχικό σημείο.

Failsafe RTH

Αυτή η λειτουργία επιστρέφει το drone σας πίσω στο αρχικό σημείο, εάν χάσει σήμα όταν είναι συνδεδεμένο στο τηλεχειριστήριο ή μέσω Wi-Fi.

 

Πώς λειτουργεί το RTH;

Ένα DJI drone θα καθορίσει τη θέση απογείωσης του ως αρχικό σημείο, όταν λάβει τέσσερα ή περισσότερα σήματα GPS. Το drone θα αναλύει συνεχώς τις συντεταγμένες GPS σε πραγματικό χρόνο και θα χρησιμοποιεί μια πυξίδα για να βοηθήσει την πτήση επιστροφής του. Οτιδήποτε παρεμβάλλεται στη θέση Home Point, στο GPS ή στην πυξίδα μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία RTH.

Προκειμένου να διασφαλίσετε ότι το drone σας επιστρέφει με ασφάλεια στο αρχικό σημείο, παρακαλούμε πετάξτε το σε ανοιχτό χώρο χωρίς παρεμβολές και θυμηθείτε να ανανεώσετε το αρχικό σημείο πριν από οποιαδήποτε πτήση.*

*Έχετε υπόψιν ότι οι αστικές περιοχές με πολλά ψηλά κτίρια μπορούν να επηρεάσουν τα σήματα GPS. Μαγνητικά πεδία, καλώδια υψηλής τάσης και κατασκευές από μέταλλο μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πυξίδα.

 

Προετοιμασία πτήσης του drone

Όταν το drone εισέλθει στη λειτουργία Failsafe RTH, δεν θα μπορείτε να το ελέγξετε για αποφυγή εμποδίων. Ωστόσο, ορίζοντας ένα σχετικά υψηλότερο υψόμετρο πτήσης στην εφαρμογή DJI GO 4, το drone θα ανέβει σε αυτό το υψόμετρο πριν επιστρέψει στο σημείο απογείωσής του. Με πτήση σε μεγαλύτερο υψόμετρο, το drone μπορεί να αποφύγει τα περισσότερα εμπόδια στην πορεία του, που είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να εξασφαλιστεί ασφαλέστερη πτήση.*

*Αν το τρέχον υψόμετρο του drone είναι υψηλότερο από το υψόμετρο που έχει οριστεί στην εφαρμογή DJI GO 4, θα επιστρέψει απευθείας στο τρέχον υψόμετρο.

Όταν επιστρέφει στο αρχικό σημείο, το drone μπορεί να ανιχνεύσει εμπόδια με τους αισθητήρες οράσεως του και να ανέβει σε ασφαλές ύψος.*

*Οι αισθητήρες όρασης μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο τα εμπόδια με καθαρά υφή σε ένα καλά φωτισμένο περιβάλλον. Έχετε υπόψιν ότι: το Mavic Pro, το Mavic Air και το Spark δεν είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες ορατότητας προς τα πάνω.

 

Έξυπνη λειτουργία RTH

Failsafe RTH mode

Το drone θα επιστρέψει στο αρχικό σημείο, χρησιμοποιώντας την αρχική του διαδρομή πτήσης και θα αποκαταστήσει τη σύνδεση σήματος το συντομότερο δυνατό, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγξουν τη διαδρομή πτήσης του.*

*Το drone δεν επιστρέφει στο αρχικό σημείο, χρησιμοποιώντας την αρχική του διαδρομή πτήσης, όταν λειτουργεί με άλλες λειτουργίες RTH. Αντ'αυτού, θα επιλέξει τη συντομότερη διαδρομή πτήσης, για να επιστρέψει στο σημείο απογείωσης. Παρακαλούμε έχετε υπόψιν ότι: Το Spark θα επιλέγει πάντα τη συντομότερη διαδρομή πτήσης για να επιστρέψει σε οποιαδήποτε λειτουργία RTH.

 

Smart RTH mode

Όταν το drone φτάσει πάνω από το αρχικό σημείο απογείωσης, η προσγείωση προστασίας ενεργοποιείται αυτόματα και οι αισθητήρες προς τα κάτω θα καθορίσουν εάν η περιοχή κάτω από το drone είναι κατάλληλη για προσγείωση. Εάν η περιοχή δεν είναι κατάλληλη για προσγείωση, το drone θα αιωρείται στη θέση του, περιμένοντας την εντολή του χρήστη.*

*Σημείωση: Το Spark είναι σε θέση να ανιχνεύει μόνο επιφάνειες νερού και δεν μπορεί να ανιχνεύσει επίπεδες, ομοιόμορφες επιφάνειες.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες φωτισμού είναι επαρκείς κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.*

*Παρακαλούμε έχετε υπόψιν ότι το Inspire 2 δεν υποστηρίζει την ακριβή προσγείωση.

 

Return to Home Drones

Με τη λειτουργία RTH μπορείτε να συνεχίσετε τη λήψη εκπληκτικών αεροφωτογραφιών και να εξασφαλίσετε ασφαλή λειτουργία πτήσης. Ανεξάρτητα από το σημείο όπου σας περιμένει η περιπέτεια, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να διατηρήσετε καλές πρακτικές πτήσης. Πάρτε το πρώτο βήμα με ένα DJI drone σήμερα!